MY PROFILE ::NUR WAHEEDA ISMAIL:: ::HEIGHT (CM): 155cm ::WEIGHT (KG): 42 kg ::RACE: MALAY ::SKIN COLOR: FAIR BROWN ::EYE COLOR: BROWN ::WINNING AWARD: CONSOLATION PRIZE, POHKONG~ CONSOLATIONS PRIZE-SACC MALL (CONTEST)~ ::DRESS SIZE: XS (UK) ___(US) ::SHOE SIZE: 5 (UK) ___(US) =EXPERIENCES: :OUTDOOR PHOTOSHOOT/EVENT ETC. :STUDIO SHOOT (bridal dress)-Studio A :PHOTOSHOOT - MAGAZINE :IMPIAN PESONA REALITY TV(EXTRA)-2011 :JOHNSON'S & JOHNSON'S (TVC/PRINT ADV)-2009 :RUNWAY FOR FASHION SHOW (EVENT) since 2010 :TIA AMELIA (TVC)- Nov 2011 :DRAMA BICARA HATI (EXTRA)-2012 :MODEL BOUTIQUE -Since 2011 :MAGAZINE 'INSPIRASI PERKAHWINAN' (NOVEMBER & DISEMBER 2012) :REALITY TV PROGRAM (LONDON WEIGHT MANAGMNT)EPISOD 8: DISEMBER 2012, TV9 :AMBASSADOR FOR SYARAZ COUTURE 2012/2013 :REALITY TV PROGRAM (LONDON WEIGHT MANAGEMENT) FEB 2013 :MAGAZINE 'INSPIRASI PERKAHWINAN' (APRIL 2013) :MODEL FOR TVC FEREENA BEAUTY SKIN (TV3-OGOS 2013) =wieda_waheeda@yahoo.com

Friday, September 28, 2012

Photoshoot Majalah Inspirasi Perkahwinan

Majalah Inspirasi Perkahwinan
November 2012
Mua | Rose Jr

Photoshoot ini untuk Majalah Inspirasi Perkahwinan bulan November 2012.
Pic ni dari my Blackberry je. Sorry sgt tak dapat nk bg pic yg bagus kerana sy tidak dbenarkan ambil pic2 tersebut.  Apepun, nnt sila lah intai keluaran November ini, ye.
3 Persalinan untuk keluaran ini.  Thanks buat pihak editor sbb sudi menjemput sy utk kali ini.











Friday, July 20, 2012

Sehari sebelum P.U.A.S.A


Assalamualaikum...

Pagi ni, ase sejuk je..and mood happy nak sambut Ramadhan..last sarapan pg tadi wif my fwen..kena pulak bihun masin giler..eh agaknye makcik kedai ni da start puasa kowt smpai bihun masin cenggitu pun di hidangnye..huhu..

Masuk je ofis, tgk sume ceria..paling best officemate aku pakai baju hijau juge..hahaha..berdondon2 lah jawabnye kaaann..alang2 dah hijau bersama2 tu...makanye snap lah laju-laju..hehehe..dan mereka sgt sporting..keje di tempat yang stress mcmni, tak leh ikut perasaan sgt..jd kite enjoy2..happy2 suda..kalo tak, gila jadinya nanti..ahaks..

Syukur sgt awini bila tak ramai si bankrap hadir utk berurusan d kaunter..makanya masa yang terluang, bolehlah updated cket kt cni dan boleh juge borak2 dgn kengkawan..mood tgh hari nk makan patin meluap2 bila Mel janji nk blanje..muahahha...harap menjadi..tp malang..tak sempat juge nk mkn patin..uwaaaaa~ jd tmpt yg dpt pegi hanyalah Jusco Bkt Raja shj smbil layan coffee dkt starbucks..

Apapun, jom lah layan pic dr camera BB aku nih..lalala~


Sarapan pagi ku wif Mila dan Hasani


Kiri : Hadi dan Kanan: Raat


Pic ni dr camera fon Raat..tak clear kan..Samsung lah ni..hahahah


Ok lah..tu je nk cite utk awini...owh yar, lupa nk bgtahu..sepanjang bulan puasa nanti, aktiviti hujung minggu agak padat iaitu bermula pada 27-28 July, Runway d Empire Hotel bmula 8mlm-10mlm. 29hb pulak d Amcorp Mall, dtg lah beramai2 yew (kalo rajin)..huhu..open space.. pastu 3-4hb Ogos, 10-12hb Ogos di Empire Hotel berbuka sambil mnikmati fashion show..jom berbuka di Empire Hotel beramai2 dan saksikan fashion show tersebut.  Syukur Alhamdulillah rezeki untuk raya tahun ni..apapun, aktiviti seterusnya akan d update lagi selepas ini..

Sekian, wassalam dan selamat berpuasa buat semua umat Islam..ampun maaf andai terkasar bahasa selama ini.. 

Salam Ramadhan Al-Mubarak ^.^

Monday, July 16, 2012

Independent Fashion Show

Hye semua...


Hmm..arini saje je singgah jenguk sekejap sambil bawak berita terkini dan perkembangan terbaru saya.. Pada 14 Julai 2012 (Ahad) satu 'Press Conference' dilakukan bagi opening untuk :: 'Independent Fashion Show' segalanya sila lihat di link OhBulan di bawah.


Sekian, salam.

Independent Fashion Show” Ketengahkan Butik Online Di Pentas Peragaan

http://www.ohbulan.com/independent-fashion-show-ketengahkan-butik-online-di-pentas-peragaan/


















Thursday, July 5, 2012

Glamour Stailista


PHOTOGRAPHER || TENGKU JAMM
                        || PAPA RAZI
MAKEUP ARTIST (MUA)      || AIZAT ABD RAZAK FULL
MODEL                       || WIEDA WAHEEDA
                         || SYA COMEI



Event ni dibuat bertujuan untuk mencari model bagi Majalah Stailista untuk keluaran Ogos 2012.  Bertempat di Taman Reakreasi Bkt Jalil pada 01.07.2012 bermula jam 8.30 pagi.  Team kami adalah Team 51 dan sangat 'best and happening' terdiri daripada seperti tersebut di atas.  Gambar Papa Razi tak dapat aku letak di sini kerana atas permintaan beliau untuk tidak diketahui siapa dirinya dan dirahsiakan identitinya.



before makeup



Make over- Mua: Aizat Abd Razak Full



Done with Makeup






With dress

Try & Error  ^.^




with MUA






with Sya Comei



























with all model, Mua






with Male Model : Apies Shah



My Photog : Tengku Jamm