MY PROFILE ::NUR WAHEEDA ISMAIL:: ::HEIGHT (CM): 155cm ::WEIGHT (KG): 42 kg ::RACE: MALAY ::SKIN COLOR: FAIR BROWN ::EYE COLOR: BROWN ::WINNING AWARD: CONSOLATION PRIZE, POHKONG~ CONSOLATIONS PRIZE-SACC MALL (CONTEST)~ ::DRESS SIZE: XS (UK) ___(US) ::SHOE SIZE: 5 (UK) ___(US) =EXPERIENCES: :OUTDOOR PHOTOSHOOT/EVENT ETC. :STUDIO SHOOT (bridal dress)-Studio A :PHOTOSHOOT - MAGAZINE :IMPIAN PESONA REALITY TV(EXTRA)-2011 :JOHNSON'S & JOHNSON'S (TVC/PRINT ADV)-2009 :RUNWAY FOR FASHION SHOW (EVENT) since 2010 :TIA AMELIA (TVC)- Nov 2011 :DRAMA BICARA HATI (EXTRA)-2012 :MODEL BOUTIQUE -Since 2011 :MAGAZINE 'INSPIRASI PERKAHWINAN' (NOVEMBER & DISEMBER 2012) :REALITY TV PROGRAM (LONDON WEIGHT MANAGMNT)EPISOD 8: DISEMBER 2012, TV9 :AMBASSADOR FOR SYARAZ COUTURE 2012/2013 :REALITY TV PROGRAM (LONDON WEIGHT MANAGEMENT) FEB 2013 :MAGAZINE 'INSPIRASI PERKAHWINAN' (APRIL 2013) :MODEL FOR TVC FEREENA BEAUTY SKIN (TV3-OGOS 2013) =wieda_waheeda@yahoo.com

Monday, July 28, 2008

PiCNiC


Ujung minggu aritu (Sabtu), aktiviti yg paling pekdah dh aku buat bersama kuarga aku dan jugak kuarga adik aku beserta ipar duai yg ada adalah pergi ke Cyberjaya utk menyihatkan badan...mmg seronok sgt kt sana...enjoy giler...aperpun, ni semua cadangan adik aku ler...dier dh berjaya ngajak aku n my family g ke sana utk beriadah...paling best biler tgk anak2 mandi dan bersenam...fuh tak hingat punyer...best sungguh...mcm2 aktiviti dh kami buat bersama kt sana... Anak aku, Im tu...mula2 excited tgk kolam mandi,tp bila aku tunjuk ajer suar mandi dier,terus dier melalak mcm org histeria...teriak tahap gaban, takut punyer pasal...adoi! naik pekak telinga kau...kaloo hilang sabar,mahu ajer aku cubit pp anak aku tuh...tp,oleh kerana kesabaran aku ni tahap dewa2,makanya aku boleh sengih lg tak ubah mcm siput sedut!huhu... Ni gambar bawah ni,CT dgn anak dier, Nuha Najiha...Nuha dh turun naik kolam dh byk round dh...mmg hepi....paling seksi biler dier pakai baju mandi...comel,kn...yg tanak tgk cemra tuh spupu2 dier la...anak2 buah aku...hehe



Nak d jadikan ceta,aku dgn bangganya salin la baju dan suar anak aku,skali dier tanak...dier tanak pakai baju dgn suar lak dh!aduhai...serabut betoi,lar anak aku ni!hubby aku dh serender dh...tanak campur...siap cakap,tanak bwk anak aku dtg cni dh...maklumlah,jakun cket...uuuwwaaa!tp nasib lar aku ni ibu penyayang,kn...aku pujuk punya pujuk,akhirnya,pakai gak ler dier suar mandi,tp dh pakai baju tdo la pulok!mak ai!fesyen terbaru lar pulak...herm...aku pun bawak lar pegi tepi kolam tu,nk suruh dier turun,dier tanak...meraung lg skali!penin dh aku aih...Pastu adik aku try pulak...pun tak jalan...pastu adik ipar adik aku lak try...tak jalan gak...aku dh nk hangin la pulak...dgn geramnyer,aku senteng suar jeans aku, terus bawak dier g tepi kolam...dgn over kompiden nyer,aku angkat anak aku,letak dlm kolam!oleh kerana aku nih over kompiden sgt,hah!agak-agaknyer ape jd?




Ambik nih!padan muka aku!dgn aku2 skali mandi!jatuh gedebuk mcm nangka busuk,beb!1 kaki kt tebing,1 kaki lg dlm kolam!anak aku tarik masuk kolam,daaaa!nasib baik tak jatuh tenggelam dlm kolam!habis baju aku!udah ler tak bawak baju salin!dgn menggigilnyer dan selambanya aku pun teruskan ajer la niat anak aku kt dlm kolam tuh,bersama2 dgn dier...terkulat2 aku kt ctu!nk nyampah pun,dh takde maknenyer...reda ajer la....huhu...





Tu gambar Im tgh sengih tuh,herm...kira dh kompiden sket lar tuh,dok dlm air...aiyyoooo!ini mcm pun boleh ka?


Dh selesai program mandi manda,aku dgn basah nyer...masuk pulak gym...

leh tahan gak r gym kt situ...adik aku,anak2 buah aku, adik ipar dan mak mentua adik aku,pendek kater kaum krabat aku,r serta suami tersayang aku sumua bersenam kt situ...aku lak,tak payah bersenam dh...sbb aku dh mmg kecut!bkn aper, kecut sbb baju aku basah!wakaka!huhu...nasib...nasib! ha,sumua ni,aksi2 d gym yg best tu...dr yg besar,sampai ke yg kecik,suma bersenam!yeaha!






ni hubby aku punyer action...hehe!macho gak r...












Ni action...nk mandi kolam yg best tu,ar...skali penakut...huhu...yg chubby tu,spupu Im...dier dh mmg expert mandi kolam...hehe....yg sebelah mujaddid tu,tok mujaddid...sporting ogrnyer...kira senang la nk jak g jln2...best wooo....hehe...










Ni anak buah tersayang aku...fuh!bersenam bersungguh2...siap angkat berat 2 kg punyer tuh!hehe...


Selesai pulak ke Gym, kami beramai2 berkelah lak kt tmn!mmg best tahap gaban r...sbb aku dh agak lama tak ber'picnic' nih...tp aku lupa la pulak nk amik gambar...


aku siap main papan gelongsor kt situ,lg...anak2 aku sumua happy...hubby aku pun hepi gak...







Herm...family adik aku bwk bekal mkn...aku ni,tak tahu la pulak kater siap ader 'picnic' camni,jd aku lenggang mak datin ajer la...tp mingu dpn,InsyaAllah aku try buat bekal yg best cket...huhu...selesai sumua,dlm koi bper ntah,kitorang pun blk dgn seronoknyer...kira citer ujung mgu aku,berakhir dgn happy ending,r...wakaka!




Ni lar lepak santai sambil ngasuh...tu husband n wife...kira loving couple lar tuh...bersama anak2 buah dorang...anak dorang yg berdiri tuh...comel,kn...
K, ni jurulatih merangkap baba kepada Mujaddid...ape maksudnyer?maksudnyer,ini lah satu2nyer adik ipar aku...hehe...merangkap suami adik aku,lar...namanya Mohd Nur Rahmat...ada bisnes sendiri...best lar,keje tak terikat...tak mcm aku,'Berkhidmat Untuk Negara'...wakaka!mcm pernah dgr tak?


Ni anak aku dgn spupu dier r...hepi giler,kn....

K, yg tgh mengayuh beskal ni,mak mentua adik aku...td aku dh citer,kan...tp mak mentua adik aku,mak aku gak...kira kt dorang ni,lar aku anak beranak nk menumpang kasih...dorang ni dok dkt umah aku...jd in case ada emergency,kt dorang lar aku terpa...huhu....aku panggil kt dier mak jugak...kira mak aku ada lebih dr sorang la...

ha, yang baju itam,suar itam,dukung anak tuh la adik aku...kira org terdekat dgn aku kt kl ni,ar...senang citer...semenarnyer,aku yg ikut dier pindah dkt2 umah dier...syok pulak dok dkt2 nih...huhu....ahaks!


Ni mini tmn dkt2 c2,tp bukan tmpt kitorang picnic tuh,tau...ini budak2 ajer leh main kt sini,dewasa,tua ataupun veteren tak leh,ek...hehe...tgk anak aku...siap wt muka toya,lg...dh malaz layan camera!wakaka!aku jerk yg dok syok amik gambar dlm keadaan yg basah kuyup nih...ish...ish...hampeh!

Friday, July 18, 2008

Farewell






Harini aku g farewell d Jab. Perangkaan Selangor...Pegawai tmpt keje aku dh nk bertukar...actually sebenarnyer tak merancang nk g pun tp tetiba cc aku suruh kitorang sumua naik ke dewan tingkat atas,so pegilah kami serombongan...pepun,best gak ar...ni la geng2 Unit Pentadbiran...sumua happy belaka,iyer la,nk mkn free jap g...wakaka! Masa ni,kitorang baru jer sampai ke dewan tuh,tp memandangkan terlalu ramai, kerusi lak takde...jd,terpaksa lah tunggu kt luar dulu sampai kerusi dtg...huhu...nasib r ada kerusi kt tingkat bawah, leh gak ambik...








Ini la dier Ketua Pengarah aku, namanya En. DZulfakar...Kira tgh bg ucapan lah ni...



Ni dia,masa utk menjamu selera...huh!sodap sungguh nih...jom! join kitorang...huhu...masa ni,mmg enjoy giler sbb kenyang sgt2...




K, yang tgh ni, namanya Farah Waheeda...aku panggil dier farah ajer sbb takkan aku nk panggil dier waheeda kot...dh mcm panggil diri aku sendiri la pulok!huhu...awek sorang ni, mmg suker senyum sana sini...friendly la org nyer...bagus, farah....hehe

bdk kecik yg kiri tu lak,aku panggil dier Enon...tp nama dier 'Ainun...kira Enon tu panggilan manje aku kt dier r...aku senang nk berbual dgn dier sbb dier dok blkg aku...minah ni,mmg ska bergambar...kalo nk ikut,mcm2 aksi dier lek wt,tp sajer la aku tanak letak gambar dier byk2,bkn aper takut korang jatuh hati lak,tetiba tawarkan dier jd model...huhu...mana boleh,dier dh jd wife org...kuangkuangkuang...takde peluang la korang...pastu yg kanan dier tu,K.Na aku ler...korang mesti ingat dier kalo korang ader baca blog aku yg bln jun aritu,tajuk opis aku kalo tak silap...ni tgh menjamu selera yg berselera,weh!

Ini kitorang tgh minum air yg paling best kt Malaysia...aper lg kalo bkn Teh Tarik!yg kiri skali tu, bos kecik kitorang...dier dok bahagian kewangan...bab2 duit tu,keje dier r...sporting orgnyer...comel lak tuh....hehe...kitorang panggil dier Cik Nida ajer...Cik Nida,peace!yg kanan tuh, mcm yg korang tahu r, aku panggil dier Yana...


Ha,ni dia camera man kitorang...yg sorang lg tu,saper lg kalo bkn arip...yg ni namernyer Fauzi...tp kitorang panggil name manje ajer...Pojie...kuikuikui...ramah orgnyer...pastu happy go lucky...paling nk gelak, perangai lebih kurang si Arip gak ar, gila2...memanjang jer tersenyum sana, tersengih sini...hehe...Pojie, ko jgn bara pulak baca citer ko kt sini,ek...kuangkuangkuang...tp aku tahu,dier mmg tak marah nyer...yer la,tetiba jd glamor...lepas ni,berlumba2 la aweks kt dunia ni beratur nk isi form...huhu...ko jgn lupa lak Pojie,lalu tappisan keselamatan dulu,ek...Unit Pentadbiran...kihkihkih....

Monday, July 14, 2008

Aktiviti ujung minggu...

Hari ni,aku nk citer pasal aktiviti hujung minggu aku yang best bersama rumah baru aku...hehehe...camni cetanya...ari Sabtu aku berjalan seperti biasa bersama family aku...tak byk aktiviti yg dpt aku buat,cuma aku dpt mengemas umah baru aku tu,sikit2...yer la,bila anak2 ada d umah ni, ssh sikit nk luangkan masa kita tu, anak2 pun nk perhatian jugak...tp aku cuba jd bijak uruskan masa aku yg tak seberapa tuh...kuangkuangkuang...sebelah ptgnyer, adik ipar aku dtg, ajak hubby aku g service keta volvo 740 dier...agak lewat ptg dorang keluar...selang 5 minit, mak mentua adik aku dgn adik ipar dier dtg 1 family...meriah la umah aku...borak2, minum ptg...kebetulan mak mentua adik aku ni, sambut birthday dier aritu...wah...aku dpt wish ajer la,tak sempat prepare ape2...nnt aku letak gambar dorang kt cni...aku panggil mak mentua adik aku tu, Mak jugak...anak dier aku panggil CT (Siti Zelda) dah kawen anak sorang...anak dier nama Nuha Najiha...sedap,kn..hubby dier nama Faisal...kitorang lepak2 la ptg tu sementara menunggu hubby aku blk...anak2 aku ape lg, rancak la dorang main...huhu...ha, ni la CT,Faizal dgn anak comel dorang tu...Nuha Najiha...






Lewat ptg,dh nk masuk maghrib,hubby aku pun blk dgn adik dier...Khairul Ikhwan namernyer...nnt aku letak gambar...manis orgnyer...hehe...setibanya hubby aku, tetamu aku yg lain pun dh nk ansur blk,sbb ari dh nk menjelang mlm,kn...sumua nk solat maghrib...tinggal la kami anak beranak bersama Acik Ikhwan mereka...ahaks!

Mlm tu, aku masak sphagetti goreng kegemaran hubby aku dgn adik ipar aku tu,jd kitorang tak kuar mkn kt luar la...lgpun aku tgk hubby aku dgn adik dier khusyuk sguh mengadap laptop dorang...ntah aper la dorang dok eksperimen...cuma yg aku pasti,dorang tgh nk pasang laptop tu,sambung ke plasma tv aku spaya skrin laptop dpt view kt tv...herm..ntah ape2 la dorang ni,sampai ke tgh mlm dok wt itu,wat ini...pg esoknyer baru Ikhwan blk...

Agenda t.ari aku esoknyer pulak (Ahad), dlm kul 1.30 mcm tu lar,semua kuarga mentua aku dtg umah aku,utk mkn t.ari...masa ni,papa mama aku dr Penang dtg ke KL ada urusan keje...jd kakak2 ipar aku pun wt plan d mana nk berkumpul...akhirnya capai kata sepakat,kumpul d umah aku...yer la, semua tak pernah tgk lg umah ktorang,kn...jd time2 mcm ni,la nk berkumpul...herm, keje aku cuma masak nasi putih serta sediakan air minum...selebihnyer kakak2 ipar aku yg akan bwk juadah mkn t.ari itu...masing2 bekerjasama bwk bekal dtg ke umah aku...wah!byk sguh lauk pauk d hidangkn...tp aku tak sempat la pulak amik gambar...nyesalnye la hai...org yg paling byk masak lauk utk hidangan t.ari kami, aku panggil K.Ngah...namanya Kartina...rajin orgnyer...Kak Long hubby aku lak,namanya Kartini...cuma yg takde aritu, Kak Chik hubby aku...namanya Kartika...dier kt Penang...sibuk agaknyer,jarang dtg umah aku...utk pengetahuan korang,hubby aku ni, 5 beradik ajer...tak la ramai mcm aku...6 beradik...kuikuikui...Herm, yang tudung biru comel ni, anak K. Ngah aku, Irsalina...












Yang tudung merun bercorak tu la Kak Long hubby aku...lawa,kn..





Kitorang berkumpul,berborak n lepak punya lepak, dlm area koi 6ptg baru ckit2 ansur blk...tp suasana haritu mmg meriah la...anak2 pulak,ape lg,seronok la jumpa sepupu dorang...riuh rendah jd nyer...main belon lah...celah2 tu, aunty aku ada bwk kek,sambut belated birthday sesape yg berkenaan...meriah,kn...

ha, yang tgh potong kek tu,la Kak Ngah hubby aku..K.Ngah ni,la yg byk masak lauk pauk t.ari kami...sedap wooo...

K, yang baju belang putih ni la adik bongsu hubby aku...Khairul Ikhwan...mama (mentua) aku lak yg tudung hitam tu...tgh asyik bercerita...

Aku teringin nk letak gambar mama aku yg paling sporting ni, tp takut pulak dier marah...huhu...cuma yg aku leh kater,sumua enjoy la aritu...

Wednesday, July 9, 2008

KDRM Putrajaya

video




Ini tempat keje lamer aku...kalo korang ader masa,tgk lar video yg aku attch kt cni..aku dok bahagian perundangan...kt sana aku wt keje cacamarba...semua buat...paling pening masa jaga fail sulit...adoi,sakit pala...pastu kena wt statistik...hish...sumpah tamau wt dh...huhu...tp dkt situ,dpt timba byk ilmu...pastu kt situ,org yg byk bg aku ilmu,ajar aku...tentulah Pn Amirah...


dier ni,mmg cantik orgnyer...aku suka tgk muka dier...pastu aku suka kalo dier ajar aku...sbb aku paham sgt kalo dier yg ngajo aku...huhu...Pn. Amirah, baik senyum cepat...hehe...pastu tu tak lama kemudian,masuk pulak pegawai baru...aku panggil Cik Tini...tp skrg dier dh kawen..kena panggil Pn. Tini r...masa dier kawen,aku g...mmg cantik org nyer...dier kawen dgn Cat Farish..mesti korang tahu,kn...dh ade bb skrg...comel mcm dorang gak lar...Cik Tini ni,aku suka dier sbb dier rajin bercerita...pastu jenis happy go lucky...jarang nk dgr dier ngutuk org,ngate blkg...aku mmg suka org camni...lgpun, sikap dier mmg aku tabik ar...mcm Pn. Amirah jugak,jenis tak memilih kalo berkawan tu...pendek kater, tak tinggi diri lar...dorang ni,mmg cantik pada mata aku...hehe...




Pastu, aku rapat jugak dgn A.Mz...A.mz ni pun byk tolong aku...dier slalu ajar aku nk manage inventory...cewah2...lg pun, A.MZ ni lar yg wt kabinet dapur aku...hehe...kalo korang ada baca ttg artikel pindah umah tu,korang akan nmpk kabinet dapur aku...cantikkan...huhu...lg sorang,kwn aku yg ajar aku dan suruh aku buat blog ni...dier jugak ajar aku camne nk join friendster...hah,Sabrina namanya...minah ni skrg,tgh giat merempit...kahkahkah!peace sabrina...jgn bara ek...aku ska dier sbb kalo dok kt opis,dier ni la radio...kalo dier takde,sunyi lar opis aku,beb!lalalala......bayangkn...tak lupa jugak,sorang pegawai ni, aku panggil En.Zaki...fuh...dier ni,kalo tak buli aku,mmg tak sah...ayat paling tak tahan yg slalu aku kena...DENGAN KADAR SEGERA!peh! ayat tu wt aku panas jerk...nasib aku dh pindah jabatan...ahaks!sabar En.Zaki...jgn bara...cuba ingat blk pg2 kalo takde ayat tuh,tak sah,kn...taraaaaa!!!




















Aku pindah jabatan sbb aku mmg tak sabar nk pindah...aku pindah sbb aku mmg nk pindah...kuikuikui...tp masa aku dok KDRM dulu,segala2 mewah...skrg jatuh semekin semekut...huhu...tp yg penting,aku bahagia hidup dkt jabatan skrg...cewah!tersurat dan tersirat tuh...hanya Tuhan jer yg tahu....zassss!